GRAYS INDOOR 100I ULTRABOW MC JR - RED/BLACK
  • SALE
  • -€ 14,97
GRAYS INDOOR 100I ULTRABOW MC JR - RED/BLACK

GRAYS INDOOR 100I ULTRABOW MC JR - RED/BLACK

Laatste items in voorraad
€ 14,98 € 29,95 -€ 14,97
Inclusief belasting

De Grays 100I Ultrabow voor in de zaal zorgt voor een goede balcontrole. Met deze stick kun je je basisvaardigheden nog meer en beter ontwikkelen.

 

De stick bestaat uit hout, wat dus zorgt voor de flexibiliteit van de stick. Ook zit er glasvezel in de stick, dit zorgt ervoor dat de hockeystick stevig genoeg is en slijt het dus minder snel.

 

De stick heeft een micro krul van 50 graden en is dus iets langer als de midi. Dit zorgt ervoor dat je balaanname een stuk makkelijker word en deze stick dus ideaal maakt voor verdedigende posities.

 

Ook verkrijgbaar voor senioren en in verschillende kleuren!

Kleur
Maat

Bij het kiezen van de juiste hockeystick is onder andere belangrijk om de juiste maat uit te zoeken. Wanneer er met een te lange of korte hockeystick wordt gespeeld kan dit negatieve invloed hebben op het lichaam van de speler en de techniek.

 

De maat van de hockeystick wordt altijd weergegeven in inches. Jeugd hockeysticks gaan tot 36 inch, hierna volgt de volwassen lengte 36,5 inch.

 

De hockeystick mag nooit boven de navel uitsteken. Daarnaast mag de hockeystick nooit onder het heupbotje komen.Dit is de marge.

Let op: Dit is niet meer van toepassing bij volwassen hockeysticks.

1. Draag normale schoenen / hockeyschoenen
2. Ga rechtop staan
3. Meet vanaf de grond de afstand tot aan de onderkant van de navel
4. Zet het aantal centimeters om in inches en je hebt de lengte van de hockeystick.

Advies: Koop een hockeystick niet teveel op de groei. Bij twijfel adviseren wij de kleinere hockeystick te nemen.

Sticklengte in inches

Sticklengte in centimeters

24

61 cm

25

63 cm

26

66 cm

27

69 cm

28

71 cm

29

74 cm

30

76 cm

31

79 cm

32

81 cm

33

84 cm

34

86 cm

35

89 cm

36

91 cm

36,5

93 cm (standaard volwassen maat)

 

 

Vervolgens kan je nog op de volgende dingen letten:

 

1. Carbonpercentage

Carbon geeft extra slagkracht en power. Dit gaat echter wel ten koste van de soepelheid en controle. Kies je voor veel power, dan zal het controleren van de bal moeilijker worden.

 

Welk carbonpercentage geschikt is voor jou is heel persoonlijk en afhankelijk van de type speler. Ben jij iemand die graag dribbeld, passeert dan is het belangrijk dat je voldoende gevoel met de bal behoudt. Moet jij het met name hebben van de slagkracht, dan is extra power fijn!

 

Beginnend

0 - 30% carbon

Licht Gevorderd

30 - 50% carbon

Gevorderd

50 - 80% carbon

Expert

80 - 100 % carbon

 

 

2. Kromming

Naast het carbonpercentage is het belangrijk om na te gaan welke kromming jij wilt. In de basis zijn alle krommingen terug te brengen tot de Mid-Bow en de Low-Bow. Het verschil in deze bogen is heel simpel.

 

De Mid-Bow is de klassieke kromming en geschikt voor de Allround speler. Het voordeel van deze kromming is dat de hockeystick meer controle geeft en te verglijken is met een mes, m.a.w. relatief recht.

 

De Low-Bow is meer te vergelijken met een lepel (kromming zit laag onder in de hockesytick) en zorgt ervoor dat hoogspelen makkelijker gaat. Dit is voor de specifieke hockeyer voor de sleeppush en de scoop.

 

3. Gewicht

Iedere hockeystick heeft een zwaarste punt. Als het gewicht onderin de hockeystick zit dan geet dit extra kracht en power. Daarnaast is een lichte hockeystick fijn voor de technische, dribbelende speler.

Kromming
Low Bow
Carbonpercentage
0%
Maximale Boog
30 mm
Kleur
ROOD
Maat
33,34
Type
INDOOR HOCKEYSTICK
230363
1 Items
Nieuw
5039044356496
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking