WIJ ZIJN ZAMAN

Een familiebedrijf wat sinds jaar en dag maar één doel voor ogen heeft: de nieuwste trends op het gebied van Fashion, Sneakers & Sport naar Hulst halen en aan u presenteren.

Dit doen wij in onze departement store van ruim 700m2 waar wij meer dan 70 merken voor zowel vrouwen als mannen verkopen. Vanaf het begin geloven wij in onze persoonlijke service, specialisme en aandacht voor de klant. Kleding communiceert een identiteit; uw identiteit. Een outfit moet bij u passen. Niet alleen bij uw karakter, maar ook bij uw smaak en het draagmoment.

ZAMAN blijft verrassen met collecties van bekende en minder bekende merken. Een groot en actueel assortiment van uiteenlopende merken, stijlen en budget zodat iedereen zijn/ haar eigen stijl kan creëren.Daarnaast zijn wij dé sportspecialist in de regio. Met jarenlange ervaring op het gebied van Running, Fitness, Wandel, Zwemmen, Hockey & Voetbal.


"Mode moet leuk zijn. Het gaat om de stijl waarin je je goed voelt. 

Je hoeft geen trends te volgen, maar jouw eigen stijl en trend creëren. 

We helpen je hier graag bij."


Hoe het allemaal begon...

Fabriek, toevluchtsoord, magazijn en fotostudio. De historie van Zaman Fashion, Sneakers en Sport kent een uiterst bewogen verloop. Als het even imposante als moderne winkelpand aan de Absdaalseweg kon spreken.... Voordat het oorspronkelijke bedrijfspand zijn huidige winkelbestemming kreeg was het een klompenfabriek, schoenenfabriek, toevluchtsoord voor paters, magazijn voor een postorderbedrijf en fotostudio. Inspelend op het destijds nog sterk agrarische karakter van Hulst en omgeving startte de grootvader van Robby Zaman aan het einde van de 19e een klompenfabriek. In de dertiger jaren van de vorige eeuw begon hij daarnaast met de vervaardiging van schoenen. Toen de productie in de Tweede Wereldoorlog volledig was gestopt, stelde Zaman het gastvrij open als toevluchtsoord voor paters die door de Duitsers uit hun klooster waren gejaagd.

Export naar Groot-Brittannië en Suriname.

Met name in de jaren na de oorlog ontwikkelde de schoenproductie zich zeer voorspoedig. Zaman exporteerde in de jaren '40 en '50 zelfs schoeisel naar Groot-Britannië en de voormalige overzeese delen van het koninkrijk, waaronder Suriname. Vooral op het gebied van kinderschoenen waren de Zamans heel succesvol. Daarnaast floreerde de firma als groothandel in schoenen. De situatie veranderde drastisch toen in de jaren '60 de schoenenproducenten in Italië en Spanje steeds geduchtere concurrenten werden van de Nederlandse schoenfabrieken. Daardoor was de familie uiteindelijk gedwongen te stoppen met de productie van schoenen en werd het bedrijf voortgezet als groothandel. Daarnaast opende Zaman senior een schoenwinkel. Het resterende deel van het gebouw kreeg een nieuwe bestemming als magazijn van het toen sterk opkomende postorderbedrijf Neckermann.

Een eigen winkelvisie...

Nadat Robby Zaman zich had gevestigd als professioneel fotograaf, besloot hij het pand van zijn familie te kopen om het inmiddels weer vrijgekomen magazijn in gebruik te nemen als fotostudio. Daarnaast ging hij zijn vader assisteren in zijn goed florerende schoenwinkel. Daar bleek dat al spoedig Robby veel gevoel had voor de verkoop van modeartikelen, wat er uiteindelijk toe leidde dat hij zijn fotocamera aan de wilgen hing en zich volledig ging concentreren op de winkel. Nadat hij de zaak had overgenomen van zijn vader, begon Robby midden jaren '80 met de geleidelijke modernisering en uitbreiding van de winkel. Een belangrijk moment in de ontwikkeling van de toenmalige schoenwinkel naar de huidige modespeciaalzaak was Robby's huwelijk met Miriam en haar komst in de familieonderneming.

700m2 shopplezier

De laatste jaren heeft Zaman Fashion ' Sneakers ' Sport zich ontwikkeld tot een 700m2 groot department store met slechts één doel voor ogen: het allermooiste op het gebied van Fashion, Sneakers en Sport naar Hulst halen. Het gaat om de totaal beleving. Voor de laatste trends en mooiste basics op het gebied van Fashion, Sneakers en Sport moet u bij Zaman zijn.

Daarnaast is ons assortiment op het gebied van Hockey en Sneakers ook online te vinden. Neem een kijkje op Sneakerstoday en Hockeytoday.

Just do it!

Tot slot zijn wij trots op onze uitgebreide sportcollectie. Wij hebben er bewust voor gekozen om ons te specialiseren in een aantal sporten, te weten hockey, voetbal, running, fitness, zwemmen en wandel. Met het voeren van de grootste sportmerken, zoals Nike, Adidas, Under Armour, New Balance, Asics, Puma, Speedo, Osaka en nog veel meer, kunnen wij met trots zeggen dat wij de grootste sportwinkel in omstreken zijn. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat u met goed advies gaat sporten. Gepast advies is super belangrijk om blessures te voorkomen. Wij houden nauwlettend alle innovatieve technologieën in de gaten.