DE PERFECTE HARDLOOPSCHOEN

Tekst hier invullen...


Wij krijgen vaak de vraag of wij wel een running specialist zijn.
Hoe kan je tenslotte deskundig advies geven zonder dat je een loopband hebt of zooltjes kan aanmeten?

Ik kan met zekerheid zeggen: "Dat kunnen wij!"
---------------------------------------------------------

Op basis van eigen loopervaringen en product trainingen van onze merken hebben wij de nodige kennis om u van het perfecte paar te voorzien.

Waarom hebben wij geen loopband?
Dat is een bewuste keuze. Wij geloven namelijk niet in een momentopname. Als ik aan u vraag om enkele minuten te lopen op een loopband dan zal allereerst de afwikkeling anders zijn dan op de weg. Uit onderzoek is gebleken dat de afwikkeling van uw voeten op een loopband anders is dan op een asfaltweg, maar ook weer anders dan in een bos. Buiten moeten uw voeten harder werken, meer corrigeren en anticiperen op de weg, dan binnen op een vlakke loopband.

Een loopband geeft daarom geen compleet beeld van uw afwikkeling.

Daarnaast duurt een loopband-sessie slechts enkele minuten. Meerdere mensen kijken mee, waardoor u gegarandeerd op uw houding gaat letten, uw voeten wikkelen zich "mooier" af dan normaal. Tot slot is uw afwikkeling anders na een duurloop van 60 minuten, maar zo lang krijgt u hoogstwaarschijnlijk niet de tijd.

Waarom geen zooltjes?

Wederom een bewuste keuze. Allereerst zijn wij geen podoloog. Daarnaast zijn wij van mening, en onze merken met ons, dat de merken dusdanig zijn doorontwikkeld dat inlegzooltjes overbodig zijn. Er zijn verschillende modellen gemaakt voor verschillende type lopers dan wel voeten. Indien u een correctie nodig heeft, zal de schoen dit doen. Heeft u een dusdanig "grote" correctie nodig, dan zal u dat ook nodig hebben in het dagelijks leven en heeft u steunzolen.

Daarnaast zijn wij geen voorstander van zooltjes omdat uw voeten hieraan gaan wennen. De zooltjes gebruikt u in beginsel alleen voor het hardlopen, maar al snel heeft u ze ook nodig in uw "normale" schoenen.

Wat doen wij dan wel?

Wij luisteren graag naar de wensen van de klant, waarbij het belangrijk is wat voor type loper de klant is.
Een type loper wordt bepaald door:

1. De frequentie van lopen
2. Aantal km´s per loopsessie
3. Eventuele doelstellingen
4. Lichaamsbouw
5. Eventuele klachten

Nadat het type loper is bepaald kunnen wij aan de hand van oude (sport)schoenen bepalen of je in aanmerking komt voor een eventuele correctie. Deze correctie zit in de schoen, en wordt niet bepaald door een zooltje.

Op basis van bovengenoemde informatie kunnen wij een selectie maken welke eventueel geschikt zouden zijn. Daarnaast is het van belang om te passen, te voelen en ervaren. Ieder merk heeft specifieke kenmerken wat persoonlijk is of dit als prettig wordt ervaren.

Altijd 10% korting

Naast het advies op maat geven wij ook nog eens 10% korting op alle nieuwe hardloopschoenen. Wederom een reden om eens langs te komen.

Wilt u de zekerheid dat wij alle tijd voor u hebben? Maak dan een online afspraak via de website, of klik hier.

Wij nemen graag de tijd voor u!

Roliene Zaman

ZAMAN | FASHION | SNEAKERS | SPORT